Håndball

Disse jentene satte all nasjonal og internasjonal håndball til veggs, da de i 1976 vant Uddevalla-cup.
Bakre rekke fra venstre: Anette Haukland, Nina Lundby, Aud Beston, Unn Pedersen, Ann Nyhuus, Line Bergløkken (flankert av lagleder Morten Nygaard)
Fremste rekke, fra venstre: Hilde Gundersen, Gro Bergløkken (lagets yngste spiller), Karianne Jensen (keeper), Grete Kristiansen, Ellen Skretteberg og Inger Marie Mikkelsen

Gjennom et drøyt tiår, sto håndballen særdeles sterkt i klubben. Betydningsfulle navn i trenerapparat og ledelse, her nevnt i litt tilfeldig rekkefølge er Guri Berg, Toril Martinsen, Stig Atle Jørgensen, Morten Nygaard, Arnlaug Pedersen, Odd Cooper, Ulf Lundgren og John Ørstad.

Det kunne virke som om Graabeins håndballjenter var født inn i en vinnerkultur, for både i yngre årsklasser, helt fra begynnelsen av 70-tallet og frem til noen få år ut på 80-tallet, vant disse jentene – implisitt at nye kom til, andre takket for seg – omtrent det som var å vinne. 

Hvem de respektive er, henvises til bildeteksten fra lokalavisa.

sterk symbolikk

Jeg tror man kan la bildet av Hilde Gundersens «fighting face, fighting spirit» stå som selve symbolet på klubbens damehåndballag i 82/82- og 83/84-sesongen – da laget ble nummer tre i den nest øverste divisjonen, og hvor de også ledet etter halvspilt serie. Det som gjør dette spesielt unikt, er at et så lite sted, som Sætre var den gangen, er dominerende i kretsen, ikke bare i én, men i to idretter. 

Hilde Gundersen, anno 1983, der hun drar seg gjennom forsvaret til Skiptvedt. Mål? Selvsagt ble det mål!